MENU

+45 20 61 90 95    info@carselect.dk

Er din bil vinterklar?


Vinteren står for døren, og det er dermed tid til at forberede din bil til frostgraderne. Her får du vores råd.

Vinterdæk
Lad det ikke komme som en overraskelse. Få skiftet til dine vinterdæk inden gennemsnitstemperaturen falder til under syv grader. Udover at det naturligvis højner sikkerheden i form af bedre vejgreb, undgår du ligeledes unødvendig slid på dine sommerdæk pga. hjulspind i det glatte føre.

Olie
Med kombinationen af frostgrader og fugtighed er vintermånederne hårde for motoren. Tjek derfor at motoren ikke mangler olie. Det vil mindske slitagen og dermed forlænge motorens levetid.

Gummilister
Smør bilens gummilister med silikone – især hvis din bil ikke holder i carport. Ellers bliver listerne hårde og med tiden begynder de at krakelere.

Kølervæske
Forbruget stiger markant i den kolde tid med sjap, slud og salt. Hav en ekstra dunk kølervæske med i bagagerummet – så er du velforberedt.

Batteriet
Oplever du allerede nu, at batteriet er skyld i trænge starter? Lad det som det mindste helt op – eller få det udskiftet med et nyt. Effektiviteten bliver kun dårligere i kulden.

Udsyn
Har vi ikke alle sammen prøvet det? Vi har glemt at erhverve os en isskraber, og står derfor med vores bare hænder i et forsøg på at fjerne frosten og sneen fra ruderne. Gør dig selv den tjeneste og hav en isskraber klar i bilen.

Små reparationer
Tjek din bil for mindre stenslag eller ridser – og få dem fixet. Er lakken brudt, er der ingen beskyttelse af selve karossen, og vejsalten kan frit angribe og resultere i rustskader. Undgå derfor at selv en lille ridse, udvikler sig til en større reparation. De fleste ridser og stenslag kan du selv udbedre med en lakstift.